maanantai 27. syyskuuta 2010

Sunnuntain ajatuksia.

Koska en ole vielä saanut syyskuun SNY-pakettia, kerron sitten jotain muuta.

Olimme viikonlopun maalla, anoppilassa. Sain bambuisen liivin etukappaleen valmiiksi ja ommeltua kappaleet yhteen. Enää olisi pääntien ja kädenteiden huolittelu, mutta tänään ei oikein innostanut. Pitäisi etsiä 3mm:n lyhyt pyöröpuikkokin jostain. Plah.

Odotellessa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa tekaisin iltapalaksi pellillisen kinkkupiirakkaa. 
Sarjassamme ohjeita omasta päästä!


Kinkkupiirakka

pohja:
150g voita tai margariinia
3dl vettä
n.1tl suolaa
2,5dl jauhoja
4 kananmunaa

täyte:
200g kinkkusuikaleita tai -kuutioita
1 paprika
1 purjo
2 kananmunaa
n. 150g juustoraastetta
(mausteita maun mukaan)

Pinnalle: n.50g juustoraastetta

1. Kiehauta teräskattilassa margariini, vesi ja suola. 
Lisää jauhot rivakasti sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista.
Anna seoksen jäähtyä.

2. Lisää seokseen yksitellen kananmunat tehosekoittimella vispaten. 
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille mahdollisimman tasaisesti.
Jos taikina riittää koko pellille, niin hyvä. Jos ei niin ei hätää ;)

3. Huuhtele purjo ja paprika, pilko pieneksi. Laita palat kulhoon kinkun kanssa, 
lisää kananmunat, juustoraaste ja mausteet.

4. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Jätä pienet reunat ilman täytettä. 
Ripottele päälle juustoraastetta.

5. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 40min. Tarjoile lämpimänä.

---

Vinkki: Jos käytät pelkkiä vehnäjauhoja, pohjasta tulee hieman "pannukakkumainen" näöltään ja rakenteeltaan. Ensi kerralla taidan kokeilla sekaan jotain muuta jauhoa :)

Saa kokeilla. Muuntele mielesi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti