torstai 11. elokuuta 2011

Pohdintaa tulevaisuudesta.

Mulla on tässä viime aikoina ollut mielessä se, mitä tältä elämältä oikeasti vielä haluaisin. Tässä nyt on sellainen tilanne, että kaikki se, mistä olen nuorempana haaveillut, on toteutunut ja nyt olen hieman tyhjän päällä tulevaisuuden suhteen. Siis ei sillä tavalla, että nämä nykyiset asiat olisivat menossa pieleen tms, vaan lähinnä niitä tulevaisuuden tavoitteita, merkitystä tälle elämälle.

Nythän tilanne tosiaan on se, että on aviomies, omakotitalo, autot, lapsi, muutama hyvä ystävä, koulukin kohta ohi (näyttötutkinnon arviointi on vielä kesken) ja vakituinen työ. Elämä rullaa ihan kivasti eteenpäin, sitä perusarkea lähinnä. Toki se arkikin joskus puuduttaa, mutta pienillä asioilla (esim. kahvittelu hyvän ystävän kanssa) siitä saa mukavaa vaihteluakin.

Nyt heräsin vain miettimään sitä, mitä haluan tulevaisuudessa. Toinen lapsi ja äitiysloma? Hakisinko ammattikorkeakouluun opiskelemaan liiketaloutta tai jotain muuta? Millaista työtä haluan tehdä tulevaisuudessa?

Kaikissa vaihtoehdoissa on jotain pielessä. Olen tykästynyt työhöni, vaikkakin se joskus tuntuukin jo rutiinilta. Asiakkaat ovat ihania ja huomaan tosiaan tarvitsevani sitä sosiaalista kanssakäymistä jota työni kautta saan. Koulussakin sitä saisi, mutta täysipainoinen koulunkäynti tarkoittaisi sitä, etten voisi tehdä täysillä töitä. Jos tekisin koulun lisäksi töitä, en olisi koskaan kotona lapseni ja mieheni kanssa. Jos en tee töitä, en saa palkkaa. Jos nyt ajattelisi toista lasta yrittää, voisin olla ensi kesänä kahden lapsen kanssa kotona, mutta en voisi tehdä töitä ja oma aikani häviäisi taas olemattomiin. Ensi kesän ystäväni häät jäisivät väliin tai ainakaan en voisi osallistua niihin täysillä.

Mutta mitä minä haluan? Sen kun joku kertoisi.

1 kommentti:

  1. Voin lohduttaa, että samat ajatukset pyörii mielessä hamaan loppuun saakka, ja uskoisin sen olevan ihan terveellistä. Huomaa ainakin olevansa elossa :) Joku ihan uusi harrastus?!

    VastaaPoista