tiistai 26. lokakuuta 2010

Crystal Collar

Malli/Pattern: Novita, syksy 2010 -lehti
Lanka/Yarn: Novita Crystal, luumu (788), 200g

Puikot/Needles: 8mm ja 12mm
Koko/Size: ympärys n.156cm parin käyttökerran jälkeen
Aloitettu/Started: 15.10.2010
Valmis/Completed: 16.10.2010 

Tämä kaulus on tehty Novitan ohjeen mukaisesti. Ainoastaan silmukkamäärää pienensin (112 -> 100), koska lankaa ei minulla ollut kuin lahjaksi saadut kaksi kerää. Koska kauluksen korkeudeksi oli ohjeessa kerrottu n.18cm ja langan kulutus oli kuitenkin ohjeessa 250g. Kuvittelin pärjääväni nro8 pyöröpuikolla, mutta totuus iski parin kerroksen jälkeen. Neulos oli liian tiukkaa, joten yritin tehdä superlöysää käsialaa. Lopulta luovutin, menin seuraavana päivänä kauppaan ja ostin 12mm pyöröpuikon. Lopultakin neulos oli riittävän kuohkeaa! Lopputulos on aika kiva, vaikka paljetit hieman aluksi häiritsivätkin. Toinen asia on se,että aloitusreuna on hieman tiukempi kuin lopetusreuna, mutta käytössä sitä ei oikeastaan edes huomaa.

Ohjeessa käytetty kohoneule oli tosi kivan näköinen ja varmaankin tulee käytettyä myös jossain muussa projektissa. Kaulus on venähtänyt mukavasti parin käyttökerran jälkeen ja vastaakin nyt ohjeen mittoja. Mielessä kävikin, kuinka suureksi kaulus olisi venähtänyt jos se alunperinkin olisi ollut noin suuri...

This collar is made by Novita's pattern from Autumn 2010. I love this color but I'm not so sure about the sequins in the yarn. The collar is easy to make but first I had too small circular needle. I had to buy a larger one, 12mm, to finish the collar. 
I like the collar and I hope it's useful in the winter.

2 kommenttia:

  1. Kivannäköinen! Taitaa olla tunturineuletta tuo mallineule nimeltään...

    VastaaPoista
  2. Kohoneule nimellä se oli tuossa Novitan ohjeessa. Menee kuitenkin niin että 1.krs: 1o,1n ja 2.krs: kaikki oikein. Tykkäsin :)

    VastaaPoista