maanantai 26. huhtikuuta 2010

2-vuotiaan iloa

Viikonloppuna vietettiin pikkuneidin 2-vuotissynttäreitä. Vieraita tuli molempina päivinä ja eri aikoina. Koti kun ei ole suuren suuri ja liian paljon ihmisiä kerralla ahdistaa. Varsinkin kun meillä ei kovin usein käy vieraita, noin normaalisti.

Eniten ehkä stressasi se, että olin viikolla useampana päivänä kuuteenkin saakka illalla töissä. Siihen sitten päälle ruoanlaitot, siivoamiset ja loppuviikosta vielä leipomistakin, joten olo oli useampana aamuna herätessä sellainen että mietti väkisin: Olenkohan nukkunut ollenkaan viime yönä?

Leipomisista stressasin eniten täytekakkua. Olen tehnyt tätä ennen kaksi täytekakkua, joista toinen oli kuiva korppu kermalla ja toinen litimärkä tiskirätti. Itse en pidä liian märästä tai makeasta kakusta ja olenkin hyvin perfektionisti siinä. Löysin kuitenkin todella helpot ohjeet sekä pohjaan että täytteeseen Kinuskikissan blogista.

Pohjana on normaali 5 munan sokerikakkupohja, jonka paistoin 26cm:n irtopohjavuokassa. Halkaisin pohjan kolmeen osaan ja kostutin osat omatekoisella punaviinimarjamehulla. Alempaan väliin tuli maitosuklaatäyte, ylempään valkosuklaatäyte, johon upotin pakastevadelmia.



Täyte (yhteen väliin):

2dl Floravispiä
100g vaniljatuorejuustoa (käytin maustamatonta tuorejuustoa ja lisäsin seokseen hieman vanilliinisokeria)
130g suklaata (tummaa, valkoista tai maitosuklaata)

Vatkaa Floravispi vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita vaahtoon. Levitä kakkupohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.

Eli tein tällä ohjeella ensin maitosuklaatäytteen ja sitten valkoisella suklaalla täytteen. Valkosuklaatäytteeseen tökkäsin puoliksi sulaneita vadelmia, joka teki kakusta ihanan raikkaan. Sairaan hyvää! :D



Päälle kermaa ja ranskanpastilleja. Vaikka paljon olikin suklaata, niin kakku ei ollut yhtään liian makeaa. Koristeluun käytettyyn kermaan en lisännyt paljoakaan sokeria.

Viikonloppu meni mukavasti neidin iloa katsellessa. Saadut lahjat selvästi olivat mieleisiä. Neidin varsinainen syntymäpäivähän on vasta keskiviikkona, joten ei vielä saa onnitella ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti